Argumentare schita Bunica

Bunica de B. St. Delavrancea

Argumentare schita Bunica

Demonstratie ca este schita

Barbu Stefanescu Delavrancea a fost un mare narator foarte sensibil si talentat, imbogatindu-ne literatura noastra cu multe opere minunate.
Printre acestea se numara si „Bunica”. Aceasta nu este o poveste de mare intindere, nici chiar nuvela, fiind mai simpla, mai concentrata cu un numar mic de personaje (nepotul si bunica) si limitata in timp si spatiu.
Aceasta specie literara este scurta, concentrand evenimentele cronologic dupa faptele petrecute intr-un spatiu restrans.Argumentare schita Bunica
Evenimentele sunt relativ putine, reale, surprinzand aptitudini, gesturi, fapte, stari sufletesti, etc.
„Bunica” este un text narativ redus, cu amanunte semnificative, dar putine.
Exemplificand cele spuse mai sus, putem rezuma succint, ca bunica intra pe poarta aducandu-i in san daruri (bunatati) nepotului sau pe care il iubea foarte mult. Dupa ce il facea sa ghiceasca ce are in san, ea scotea dulciurile si glumeata cum era, se puneau pe ras impreuna.
Apoi mergeau impreuna in gradina la umbra unui dud, unde bunica torcea caierul de lana cu fusul, iar nepotelul statea fermecat cu capul in poala bunicii, ascultand o poveste sau un basm.
Cand bunica termina de tors, copilul adormi nemaiauzind sfarsitul povestii sau al basmului.
Modurile de expunere ale autorului sunt dialogul, naratiunea si descrierea, dar toate prezentate restrans, succint. Autorul a povestit un moment semnificativ din copilaria sa, aducandu-si aminte de bunica sa buna, calda asa cum era ea. Deci el face portretul fizic si moral al bunicii sale.
Din cele enuntate mai sus, putini considera aceasta opera literara in proza o schita, deoarece intruneste toate elementele unei schite.

Daca v-a fost de folos articolul Argumentare schita Bunica, puteti lasa comentarii…

Argumentare schita Bunica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.