Rezumat Dumbrava Minunata

Rezumat Dumbrava Minunata

de Mihail Sadoveanu

 

       In „Dumbrava minunata” se povesteste despre o fata orfana de mama, pe nume Lizuca, in varsta de 5-6 ani. Dupa moartea mamei sale, tatal s-a recasatorit. Mama vitrega nu o iubea pe Lizuca si vorbea foarte urat despre ea cu prietenele.
       Lizuca era crescuta de bunici (de parintii mamei sale). Dupa ce s-a recasatorit, tatal ei a luat-o acasa de la bunici, interzicandu-i sa-i mai vada, pentru ca mama vitrega considera ca e prost crescuta de ei si nu are educatie aleasa.banc rezumat dumbrava minunata
       Lizuca era batuta des si nemaiputand indura, intr-una din zile, dupa ce a fost batuta foarte rau de servitoare si-a luat inima in dinti si a plecat de-acasa inapoi la bunicii ei, impreuna cu catelul sau, Patrocle, traversand dumbrava.
       Fetita stia din povestile spuse de bunica ei, ca trebuie sa lase cenusa pe unde trece pentru a insemna drumul. In drum spre casa bunicilor, au trecut printr-o dumbrava si Lizuca a adormit intr-o scorbura. In  visul ei, totul parea fermecat, personajele de basm, florile, animalele vorbeau, toata dumbrava prinsese viata.
      In final, bunicii o gasesc in dumbrava intunecata pe Lizuca, o duc acasa la ei si totul se termina cu bine.

Daca v-a placut articolul „Rezumat – Dumbrava minunata”, puteti lasa comentarii.

Rezumat Dumbrava Minunata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.