rezumat Fat Frumos din lacrima

rezumat Fat Frumos din lacrima
de M. Eminescu

    Demult, tare demult, traia un rege si sotia sa, care dupa un mult timp, nascu un baiat tare frumos, pe care l-a numit Fat-Frumos din lacrima. Acesta crestea intr-o zi cat altii intr-un an.      Tatal sau se lupta de cincizeci de ani cu vecinul sau, imparatul. scurt rezumat Fat Frumos din lacrima
   Dupa ce i-au murit parintii, Fat-Frumos pleaca de acasa cu buzduganul in mana pentru a face dreptate, ducandu-se la palatul celuilalt imparat.
In drum spre castel se intalneste cu Muma Padurii pe care o infrunta cu buzduganul sau, luptand vitejeste, aruncand-o intr-o piua cu apa si legand-o in lanturi. Aceasta scapa, iar Fat-Frumos se lua dupa ea si ajunse la o casa alba, unde pe prispa statea o fata foarte frumoasa care se numea Ileana Cosanzeana. Se cunoscura si se indragostira. Era chiar fata Mumei-Padurii. Fata i-a spus lui Fat-Frumos ca mama sa are doua butoaie, unul cu apa si unul cu putere. Pentru a o invinge Fat-Frumos, fata a schimbat butoaiele, asa incat Muma-Padurii a baut apa, iar el putere, ucigand-o cu buzduganul.
Imparatul si Fat-Frumos au cazut amandoi la invoiala sa nu se mai dusmaneasca si sa fie frati de cruce. El i-a multumit lui Fat-Frumos ca l-a scapat de Muma-Padurii, de care se temea.
Imparatul era foarte trist deoarece era indragostit de fata Genarului, pe care nu o putea avea, pentru ca tatal ei era un om aspru.
    Atunci Fat-Frumos pleca si dupa multe obstacole intalnite pe drum, reuseste sa o rapeasca pe fata Genarului, aducand-o la palat.
Fat-Frumos a fost primit cu bucurie si cu mare fast si totul s-a terminat cu bine.
    Ileana Cosanzeaza s-a casatorit cu Fat-Frumos, iar imparatul cu fata Genarului, ramanand frati de cruce.

Daca iti place povestea scrisa de Mihai Eminescu si acest

rezumat Fat Frumos din lacrima

rezumat Fat Frumos din lacrima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.