rezumat Craiasa zapezii

Rezumat Craiasa zapezii
poveste de Hans Christian Andersen

Un vrajitor rau (demon) a transformat, cu ajutorul unei oglinzi fermecate, tot ceea ce era frumos si bun in urat si rau. El voia ca toti oamenii sa fie transformati dupa oglinda sa. El s-a dus cu ea in cer ca sa-si bata joc de ingeri, chiar si de Dumnezeu. Dar oglinda fermecata a cazut pe pamant, spargandu-se in mii de cioburi. Transformandu-i pe cei care le atingeau in oameni rai si urati. 

Kay si Gerda erau doi copii saraci care se iubeau ca fratii. Ei ascultau in fiecare seara povestea cu Craiasa Zapezii, spusa de bunica baiatului. In timp ce ascultau povestea, lui Kay i s-a parut ca vede pe geam o femeie cu o rochie alba ca zapada. Acea femeie era chiar Cariasa Zapezii.

A trecut iarna si primavara

Iar intr-o zi de vara, cand copiii se uitau intr-o carte cu animale, lui Kay ii intrase un ciob in ochi din oglinda fermecata. Transformandu-i inima intr-un bulgare de gheata, uitand de iubirea fetitei si a familiei.

Dupa un timp, Kay a vazut-o dn nou pe Craiasa Zapezii si s-a agatat de sania ei, ajungand intr-un tinut indepartat. Acolo domnea ea intr-un palat de gheata. Ea l-a sarutat pe obraz si amintirile lui cu Gerda au disparut imediat.

Toti credeau ca el a murit, insa Gerda simtea ca traieste.

Cu ajutorul raului, care i-a spus ca baiatul traieste, Gerda a pornit in cautarea lui, trecand peste toate obstacolele intalnite in cale.

rezumat Craiasa zapezii

Cand a ajuns la palatul de gheata, Gerda a fost nespus de fericita sa-l vada pe baiat. In acelasi timp era trista pentru ca el nu a recunoscut-o. Kay era sub influenta vrajii si incerca sa formeze cuvantul „ETERNITATE”, asa cum i-a cerut Craiasa Zapezii.
Doar asa se putea spulbera vraja.

continuare rezumat Craiasa zapezii

Atunci Gerda l-a atins pe baiat, topind bulgarele de gheata din jurul inimii lui. In acel moment, Kay s-a dezmeticit si a imbratisat-o pe Gerda. Apoi a format cuvantul magic si asa a scapat de vraja.

Cei doi au plecat din palatul de gheata si au ramas prieteni

….continuare Text Poveste Lectura online

Ştii ce trebuie să faci azi la ora 12:00:39, pentru a câştiga ceva mâine? Organizează-te în luna mai pe data de 22, poate e ziua ta norocoasa.

Înscris rezumat Craiasa zapezii continuă ....

Lasă un răspuns

Imaginile de pe pagina web sunt cu titlu de prezentare!

Site-uri pe care găsești: pronosticuri, ponturi gratis despre campanii promoționale, concursuri cu 202412 premii de câştigat instant...

Ai detalii din regulament pentru a trimite coduri bff sau pentru a primi reducere în magazin.