23 aprilie 2024

Rezumat De la Apenini la Anzi

Rezumat De la Apenini la Anzi de Edmondo de Amicis
povestire scurta

Este o poveste foarte intersanta si emotionanta, din ciclul de povestiri „Cuore”, despre un baiat genovez de 13 ani, pe nume Marco, care provine dintr-o familie saraca. El mai avea doi frati, mama si tata.

Din cauza lipsurilor, mama a fost nevoita sa plece din orasul lor, in Agentina, la Buenos Aires, la varul sotului ei, pentru a gasi de lucru si a trimite bani acasa pentru un trai mai bun.

Mama a gasit de lucru la o familie argentiniana si a ramas acolo. Ea coresponda cu familia ei si trimitea bani acasa pentru intretinerea familiei, cu toate ca si tata lucra. Toti banii pe care ii castiga ii trimitea familiei. 

Dupa un timp, corespondenta s-a intrerupt, mama plecand cu familia argentiniana in alt oras. Familia ei a intrat in panica, iar dupa multe insistente ale fiului ei, Marco, acesta hotari sa plece in cautarea mamei sale pe care o iubea foarte mult.

Dupa multe peripetii si obstacole, calatorind pe diverse vase si ambarcatiuni, flamand si fara bani, muncind si imbolnavindu-se, dar cu ajutorul diverselor persoane de bine, ajunse intr-un final la mama lui draga.
Aceasta era sfasiata de durere ca nu mai primea nici o veste de la familia ei. A lasat trei copii acasa, pe care ii adora si de aceea se imbolnavi sufleteste. Intr-un final isi vazu fiul, pe Marco, ajungand la ea si il imbratisa cu multa dragoste.

Rezumat De la Apenini la Anzi

Ca din senin, se facu bine, fiind extrem de fericita. Aceasta era sfasiata de durere ca nu mai primea nici o veste de la familia ei. A lasat trei copii acasa, pe care ii adora si de aceea se imbolnavi sufleteste. Ca din senin, se facu bine, fiind extrem de fericita.

….continuare idei principale de citit online Rezumat De la Apenini la Anzi

05:29:15

Stii ce trebuie sa faci azi, pentru a castiga ceva maine!? Organizeaza-te in aprilie pe data de 23, ziua norocoasa.

Acest articol are rol informativ! Afisare lista Rezumat De la Apenini la Anzi 2024 si premiile oferite de magazine.

Lasă un răspuns

Imaginile de pe site sunt cu titlu de prezentare!

Gasesti pe forum: pronosticuri, ponturi gratis despre campanii promotionale, concursuri online 2024, sau 05 premii de castigat instant...

Ai detalii din regulament pentru a trimite coduri sau pentru a primi reducere in magazin...

Rezumat De la Apenini la Anzi 2024

continuare...